U našem malom, ali vrijednom timu uvijek težimo biti inovativni i kreativni. Ukratko, često i rado tražimo nove recepte za jelovnik, posebice ako u njima glavnu riječ vodi namirnica ili začin koji/koja daje itekako zanimljiv okus. Prvenstveno zato što u svakom jelu želimo maksimalno naglasiti izvorni okus pojedine namirnice i uz malo (puno) kreativnosti stvoriti pravo remek djelo. Stoga smo – samo za vas – ispitali naš stručni tim kuhara bez kojih namirnica uopće ne razmišljaju o stavljanju Yella na Yellovnik! Nakon kratkog, ali slatkog razmišljanja, dobili smo ovaj odgovor:

ĐUMBIR

''Đumbir daje život ostatku jela. Jelo jednostavno postaje življe i finije. Kad pogledaš spektar okusa, đumbir u kombinaciji sa slatkim, kiselim ili ljutim- uvijek napravi ono nešto! Zapravo sve je bolje s đumbirom. Nastane neka iskrica u jelu. Taj Wow efekt.''

Danko

 ČEŠNJAK

''Češnjak je moj favorit jer postoji sto razloga zašto je dobar, a samo jedan zašto nije. Češnjak daje loš zadah. Da, znam. Kako sam ja Dalmatinac u srcu, taj dio me nikad nije smetao. Moja baba je znala reć' ; 'Metni češnjak u juhu, bit će ti lipša.' Od tada to često činim.''

Saša

LIMUN

''Limun odabirem gotovo iz istih razloga kao i đumbir. Limun čini razliku između spektakularnog i običnog jela. Oživi situaciju na tanjuru! Taj limunast okus u jelu je 'ono nešto' što pridonosi bogatijem okusu. Zapravo mi je nevjerojatno kako limun paše u gotovo sva jela i nastavit ću ga dodavati u naše recepte.''

Danko 

 

CRVENA CURRY PASTA

''Bez razmišljanja izdvajam crvenu curry pastu zato što volim njezin aromatični okus. Oduševljava me što sadrži desetak sastojaka koji su fino povezani, a crveni čili joj daje tu atraktivnu boju. Gušt mi je i kad ju sam radim u mužaru, polako dodajem sastojak po sastojak. Kad krenu mirisi se širiti kuhinjom, jedva čekam ju dodati u jelo.''

Saša

 SVJEŽI KORIJANDER

''Svježi korijander je začinska biljka koja se dosta koristi u svijetu. On je peršin ostatka svijeta. Daje žestoku dozu autentičnosti svjetske kuhinje. Listovi korijandera su 'must-have' u azijskoj kuhinji. Povrće iz woka i razni umaci s listovima korijandera savršeno se slažu s azijskim jelima.''

Danko