Kineska salata

Glavni sastojak?

Kineski kupus!

Zeleno lisnato povrće, dolazi nam iz Kine (kao što mu samo ime govori), iznimno bogato vitaminima, mineralima i karotenoidima. Pripada porodici u koju spada brokula, običan kupus, kelj pupčar i karfiol. Osim odličnog okusa, obiluje vitaminima, izvor je folne kiseline, poboljšava imunitet te djeluje kao antioksidant.

Volim ovu namirnicu jer ima sto lica. Kineski kupus odličan je kao samostalno jelo, u salati, u varivima, dinstan, pržen, pečen, pa čak i pohan.

Okusom naravno podsjeća na običan kupus, samo što je po meni to neka light verzija s teksturom kelja. No to je samo moj osobni dojam i ako već niste, kušajte ga i procijenite sami.

Uz kineski kupus nije mi teško biti kreativna jer mu sve pristaje. Poigrala sam se namirnicama i dodacima te došla do nekoliko zaključaka. Trpi ljute dodatke poput sviježih ljutih feferona. S druge strane ljubi kiselo vrhnje ili jogurt te čini pravo ljetno osvježenje.

Donosim vam svoju najdražu verziju;

KKS - kineski kupus salata (za 2 osobe)

Što vam treba?

Manja glavica kineskog kupusa (cca 200 g)

Glavica luka

Šaka oraha

Začini: sol, mljeveni šareni papar, limunov sok ili ocat i bučino ulje.

Kako pripremate?

Kupus narežite na tanke trakice i luk na polumjesece. Zatim dodajte grubo sjeckane orahe i začinite s bućinim uljem, pola iscijeđenog limuna, prstohvat soli i mljevenog šarenog papra. Lagano izmiješajte. 

Ova salata pristaje uz pečenja, meso s grilla, tjestenine s umacima, rižota i razna druga jela.

Uživajte!

Apet_eat🖤