Doručak je najbitniji obrok u danu- koliko ste samo puta to čuli? Užurban način života, loša prehrana i malo spavanja imaju velik utjecaj na naše zdravlje, stoga bi vam ponudila jednostavno rješenje - pripremite si doručak večer prije i izbjegnite jutarnju mrzovolju.

Bitno je da nam doručak sadrži vlakna, proteine i vitamine u dovoljnoj količini kako bi nam probudili organizam, dali nam energije i pripremili nas za dan i aktivnosti koje nas očekuju. Zvuči komplicirano ali je zapravo vrlo jednostavno.

Mene osobno vesele boje i raznolikost na tanjuru. Volim baze koje se mogu upotpuniti i time se nagraditi pravom zdravom poslasticom koja je, ne samo ukusna već i oku ugodna, čista zabava na tanjuru.
Jogurt je pravi izbor za to.

Donosim vam moj omiljeni recept za zdravi obrok koji, kao što sam već spomenula možete pripremiti i dan ranije te ga u užurbanim jutrima ponijeti sa sobom i jesti na poslu, u hodu, na kavi ili u autu- Šalim se, nemojte to raditi ako ste vozač ;) ili ga jednostavno napravite nakon buđenja i uživajte u toplini svog doma.

Što vam treba?

1 grčki jogurt s kokosom cca (150 grama)
2 žlice sitno mljevenih zobenih pahuljica
1 žlica Chia sjemenki
1 žlica mljevenih oraha
1/2 manjeg očišćenog šipka

Jogurt je namirnica koja podnosi razne kreacije stoga birajte sezonske namirnice. U nedostatku istih poslužit će zamrznuto ili suho voće, sjemenke lana, suncokreta, bućine sjemenke, Chia sjemenke, orahe, bademe, lješnjake, dodajte med, agavin sirup, organski kakao, drobljene integralne kekse...ma bezbroj je kombinacija s kojima nećete pogriješiti.

Pustite mašti na volju i neka vaš doručak postane zabava.

Dobar tek
Apet_eat🖤